Busana Pengantin

Lace kombinasi kuning + krim  dipadankan dengan material chiffon berwarna kuning dan satin warna senada. Kelembutan kain chiffon menyerlahkan keayuan busana ini ditambah jahitan manik coklat + gold yang menaikkan lagi seri.


Gown putih meleret, dihiasi manik di bahagian dada. Rekaan mengikut potongan badan menampakkan kelangsingan si pemakai.

Potongan kebaya moden pendek + korset menjadi pilihan ramai. Lace maroon dikombinasi dengan satin berwarna pink amat menarik.


Songket tabur putih benang silver. Baju potongan kebaya dan kain potongan "A line" bagi pengantin perempuan manakala lelaki pula potongan baju melayu silang dari kain songket yang sama.

Hijau pucuk pisang yang terang...... Gabungan lace dan chiffon pada pakaian pengantin perempuan manakala pengantin lelaki memakai pakaian dari material kain shantung dengan warna senada. Padanan tanjak dan sampin adalah dari songket krim + benang gold.

Pakaian persalinan negara korea. Warna pakaian yang terang kombinasi kuning dan purple pink sangat menceriakan suasana. Bahagian kepala dihiasi perhiasan tradisi korea (headgear) digayakan bersama payung bercorak yang cantik.
Pakaian persalinan puteri jawa. Potongan kebaya labuh dari lace gold dipadankan bersama kain batik jawa. Bahagian  kepala dihiasi juraian bunga melur dan cucuk sanggul.


Songket tabur purple lilac disulami benang gold. Tampak anggun si mempelai dipadankan dengan accessories gold dan bunga tangan krim.


Gabungan dua warna: gold dan merah. Amat terserlah dan tampak berseri-seri mempelai berdua. Pakaian pengantin lelaki daripada kain shatong berpotongan baju silang berwarna merah dipadan dengan set tanjak dan bengkung gold krim manakala pengantin perempuan gabungan lace gold dan satin merah. Lace berpotongan kebaya pendek bahagian hadapan, bahagian belakang meleret. Korset dan kain adalah dari material satin yang sama. 


Gaya Inggeris... Coat hitam dan juga gown putih disamping pelamin panel putih. Simple tapi memukau.


Segak pengantin lelaki berpakaian baju silang daripada kain shatong berwarna purple dipadan dengan set tanjak dan bengkung purple benang gold. Warna merah terang atau merah cili menjadi pilihan ramai. Pakaian dari material shatong dan songket dipakai oleh pengantin lelaki manakala pengantin perempuan memakai lace merah bermanik putih dipadan dengan material shatong juga. 

Padanan songket grey benang silver dan lace purple untuk busana pengantin perempuan dijadikan dress labuh berekor. Busana pengantin lelaki pula dari material bridal satin berwarna grey dipadankan sampin dan tengkolok dari songket campuran warna grey dan purple. Busana berwarna grey dan silver... sangat memikat.. Dress agak sedikit meleret, kain beralun, tampak cantik apabila melangkah. Pengantin lelaki segak dengan rekaan busana coat, bersamping dan bertanjak.

  Warna kombinasi coklat dan gold. Busana lelaki adalah dari material shantung dijadikan baju silang bersulam gold manakala perempuan dari material chiffon yang lembut beralun dicampur lace gold.


Untuk pengantin lelaki yang berbadan besar, agak comel dengan design coat tanpa sampin, lebih selesa dan agak santai... pengantin perempuan pula mengenakan busana gaun moden berwarna grey, di bahagian pinggang dililit dengan tali pinggang satin.


 Lembut warna pilihan pengantin ini, kombinasi cream dan peach. Material kedua-duanya adalah dari bridal satin. Busana pengantin perempuan direka mengikut bentuk badan tetapi mengembang di bahagian bawah serta mempunyai ekor yang meleret.

Lagi..... koleksi.....